"Het leven wordt voorwaarts geleefd,
maar achterwaarts begrepen."

Søren Kierkegaard

Maria De Goeij

Stromenderwijs bestaat sinds 2001. Dat wat ik probeer over te dragen bij begeleiding en coaching, merk ik dagelijks in de praktijk: als je iets doet wat bij je past, loopt het bijna als vanzelf.

 

Opleiding
Na een start als docente aardrijkskunde koos ik voor een nieuwe richting en volgde ik de opleiding groepscreatieve therapie. Waar het in het middelbaar onderwijs ging om kennisoverdracht, ging het hier om het intensief begeleiden van mensen met aandacht voor innerlijke aspecten. Een fascinerend vak, zo ontdekte ik, waarin ik blijf leren en steeds verdieping vind. Zo ben ik inmiddels geregistreerd supervisor en coach.

Werkervaring
Als beeldend therapeut werkte ik in de geestelijke gezondheidszorg en behandelde ik patiënten met traumatiserende ervaringen en verlieservaringen. Daarna kreeg ik veelal opdrachten in non-profitorganisaties, zoals verpleeg- en verzorgingshuizen, maatschappelijk werk en in het onderwijs. Via functies als interim manager, intervisor, teamcoach en trainer voor het middelmanagement leer ik veel organisatieculturen kennen. Op dit moment geef ik onder meer reflectieve leerlijnbegeleiding en supervisie binnen het Masteronderwijs op de Hogeschool Utrecht en doceer ik communicatie en kernkwaliteiten. Daarnaast verzorg ik individuele trajecten gericht op kwaliteit van werken en leven.

Verbinding
Voor mij is de dialoog een mooie wijze om verbinding te laten ontstaan tussen de organisatievisie en de persoonlijke visie van medewerkers. Als iemand binnen de organisatie erkenning en uitdaging voelt, zal hij of zij het beste uit zichzelf halen. Naast de inhoudelijke en procesmatige kant van organisaties besteed ik aandacht aan intuïtie en biografisch werken.

Inspiratiebronnen
Stephen Covey, Marianne Williamson, Deepak Chopra en Eckart Tolle inspireren en ondersteunen mijn werkwijze.