"Het leven wordt voorwaarts geleefd,
maar achterwaarts begrepen."

Søren Kierkegaard

Lifecoaching

Wat is lifecoaching?

Lifecoaching is een individueel begeleid persoonlijk proces. De leidraad in dit proces is het verhaal van jouw leven, je biografie. Lifecoaching kan in elke levensfase en op elk mogelijk levensgebied plaatsvinden.

Het onderzoek naar je levensloop geeft je inzicht in de ondersteunende, maar ook in de belemmerende overtuigingen, die je beiden in je meedraagt.

Je talenten, je kwaliteiten en je unieke levensthema’s komen in beeld en maken je innerlijke kracht voelbaar. Vanuit die kracht kun je met meer zelfvertrouwen en toenemende persoonlijke effectiviteit in je leven gaan staan.

Lifecoaching kan vanuit verschillende invalshoeken ingezet worden.

  • Naar aanleiding van een crisis: Je besluit om de crisis niet alleen als lot te zien maar ook als een kans om persoonlijk te groeien.
  • Vanuit een vraag: Je wilt meer weten over wie je bent in je werk en in je leven.
  • Vanuit je behoefte om te creeren: Wat zijn je wensen en je verlangens.
  • Vanuit hooggevoeligheid: Op welke wijze beinvloedt het je levensloop en hoe kun je in vrijheid jouw creativiteit laten stromen.

Werkwijze
Tijdens het eerste gesprek definiëren wij de vragen die je hebt en de thema’s die je wilt onderzoeken. Op basis hiervan kijken we hoe het traject er voor jou uit komt te zien.
Verschillende werkvormen komen aan bod, afhankelijk van de aard van de vraagstelling en je eigen voorkeur.

labyrint-klein